Саопштење

posted in: НОВОСТИ | 0

Поштовани грађани,
Поводом урушавања настрешнице на позорници у eтно комплексу „Петрови Двори“ у Вишевцу, а због злонамерних дезинформација које се пласирају у јавности, желим да вас ОБАВЕСТИМ да Туристичка организација општине Рача нема надлежности за одржавање тог комплекса нити управља тим простором који је још 2004. године од стране општине Рача дат на коришће Епархији шумадијској.
Туристичка организација општине Рача поднела је почетком 2014. године захтев за сагласност Епархији шумадијској за одржавање комплекса, као и за отварање сувенирнице у оквиру етно комплекса. Нажалост нисмо добили сагласност и од стране Епархије наглашено је да поменути простор може једино да одржава Месна заједница Вишевац на чијем се земљишту комплекс налази.
Такође наглашавам да сам приликом прављења предлога буџета за 2016. годину разговарао са председником општине Рача и председником Месне заједнице Вишевац и указао им на потребу улагања у реконструкцију етно комплекса како би они предвидели средства у својим буџетима за ту намену.

Директор ТО Рача

Share Button