Сајам туризма – Београд 2017

posted in: НОВОСТИ | 0

На 39. Међународном сајму туризма у Београду, у Хали 4, од 23. до 26. фебруара узела је учешће и Туристичка организације општине Рача у оквиру заједничке туристичке понуде Централне Србије заједно са представницима града Крагујевца, Тополе, Лапова и Кнића.

У суботу, 25. фебруара, одржана је промоција туристичке понуде регије Централне Србије “Из Шумадије с љубављу”, уз мини концерт Данице Крстић, Сузане Томић, Великог ансамбла Центра за неговање традиционалне културе “Абрашевић”, као и градског хора  и фолклорног ансамбла Културног центра “Радоје Домановић” из Раче.

Туристичка организација општине Рача ове године на сајму туризма ставила је акценат на промоцији ловног туризма, програма манифестација за ову годину где су посебно представљени „Карађорђеви дани“ и најава повратка Сабора фрулаша у Рачу после 30 година. Ова манифестација ће се одржати током јуна месеца као квалификациони Сабор фрулаша за подручије Шумадије и Поморавља а чији ће победници наступити на Сабору „Ој Мораво“ који се одржава у Прислоници. Такође у сарадњи са мајстором фруле Бором Дугићем биће одржана и школа фруле у селу Ђурђеву.

Посетиоци на промоцији били су у прилици и да пробају вина винарије „Подрум Павловић“ из Трске која се преставила са својим вином „Истина“.

Share Button