Одржана друга међународна фићијада у Рачи

 

DSC_1689По веома топлом дану, одржана је друга фићијада у центру Раче. Ове године она је имала међународни карактер јер су учешће узели љубитељи „Заставе 750“ из Ђевђелије (Македонија) и Бијељине (Република Српска). Посетиоци фићијаде могли су да погледају преко 50 изложених возила.

На свечаном отварању фићијаде посетиоце и учеснике поздравили су директор Туристичке организације Давор Тимотијевић и председник општине Рача Драган Стевановић, који је и отворио другу фићијаду. Испред Удружења љубитеља фића из Крагујевца присутнима се обратио Славољуб Батавељић а о историјату производње инсталација за заставина возила говорио је инжењер Бранко Милановић из Раче, некадашњи радник фабрике инсталација „25 Мај“ из Раче.

DSC_1586

Током трајања фићијаде сви посетиоци су имали прилику да гласају за избор најлепшег фиће а такође су изабране најлепше фиће у још три категорије.

На крају програма у дефилеу сви учесници су посетили цркву Светих Козме и Дамјана у Сипићу и цркву Светог Архангела Гаврила у Доњим (Горњим) Јарушицама.

Туристичка организација се захваљује свима који су помогли у организацији фићијаде и то:

Удружењу љубитеља фића из Крагујевца, Црквеној општини Јарушичкој, Велибору Икодиновићу, „Шиге“ доо, Ауто сервис „Шмига“, РАЧА КООП, Ауто-Национал, Рача Промет доо, IGGY-AUTO, СТР „Клас“, Перионица „Деспот“, ЛУ “Градиште”, СТР „Карма“, „БВ Оил“, Културном центру „Радоје Домановић“, Месној Заједници „Сипић“ и Канцеларији за младе Рача.

Share Button