Карађорђеви дани 2015

Туристичка оDSC_2005_resizeрганизација општине Рача органзовала је ове године веома богат програм „Карађорђевих дана“. DSC_0115_resize

Прва манифестација посвећена промоцији ловног туризма одржана је 25. јула у Трсци код ловачког дома. На овој такмичарској манифестацији која је организована заједно са ЛУ „Градиште“, одржана су такмичења у гађању глинених голубова у дисциплини „трап“ и припреми ловачког гулаша. Учешће је узело више од 60 такмичара и око 20 екипа. Награде најбољима уручио је народни посланик Александар Сенић.

26. јула у родном селу Вожда Ђорђа Петровића – Карађорђа, Вишевцу, делегације општине Рача, Месне заједнице Вишевац и заинтересованих удружења грађана положили су венце на Карађорђев споменик. У цркви Светог Архангела Гаврила одржан је помен Карађорђу на дан његовог страдања.

DSC_1971_resize

Према програму 27. јула уз одушевљење великог броја посетиоца из целог региона одржан је прави музички спектакл у центру Раче. После одличног наступа младих предгрупа „NEED“ из Смедерева и „Ружа ветрова“ из Крагујевца наступила је „YU GRUPA“. На самом догађају било је и доста мото бајкера који су дошли на позив Мото клуба „Громовник“ из Раче.

Галерија рок концерт

Испред Дома културе под софором 28 Јула у 20 часова грађани су имали прилике да уживају у музичко сценском представљању Друштва гуслара „Карађорђе“ из Крагујевца који су се представили са 5 гуслара. Песму посвећену Карађорђу отпевала је Сузана Стоићевић из Раче.

Галерија гуслари

Вече посвећено младима обележено је 29. јула на игралишту ОШ „Карађорђе“ где су најбољи dj-еви из Раче приредили одличну Пена журку за више стотина младих из Раче и околних општина.

Галерија пена парти

Традиционални САБОР „Карађорђе звездо завичајна“ одржан је 31. јула испред ОШ „Карађорђе“ а пре почетка програма сви учесници сабора су у дефилеу прошли Карађорђевом улицом од хотела „Шумадија“ до Основне школе.

Учесници дваDSC_0460_resizeнестог сабора су били КУД „Златибор“ из Чајетине, КУД „Дукати“ Крагујевац, КУД „ОШ Карађорђе“ из Раче, КУД „Лепеница“, Крагујевац, МД тамбурашки оркестар „Ковински бећари“ из Ковина, Фолклорни ансамбл „КЦ Радоје Домановић“ из Раче и Женска певачка група КУД-а „Филип Вишњић“ из Раче. Сабор је почео поздравном здравицом Љубе Огњановића као и уводним говором директора Туристичке организације Давора Тимотијевића и председника општине Рача Драгана Стевановића.

 Галерија сабор

Програм Карађорђевих дана се наставља и у августу месецу.

Share Button